“Ik wil mooie dingen ontwerpen en maken voor mooie mensen”

Ko Schoutens

Mijn verhaal

Hoe het allemaal begon…

Via mijn bedrijf Kodetimmerman.nl kreeg ik het verzoek om 5 eetkamerstoelen te ontwerpen en te maken. Deze klanten kenden mijn achtergrond als ontwerper/vormgever. Bovendien wisten ze dat ik daarnaast ook meubelmaker en timmerman was. Zij vonden het de perfecte combinatie voor deze opdracht: 5 houten design eetkamerstoelen, die ze zelf in verschillende kleuren zouden gaan aflakken.

Trigger voor gepimptemeubels.nl

De vraag triggerde mijn creativiteit enorm. Het idee dat mensen een eigen identiteit of stijl zouden kunnen toevoegen aan een meubel inspireerde me tot het bedenken en oprichten van gepimptemeubels.nl. Het resulteerde uiteindelijk in de meubellijn alfa. Waarom Alfa? Omdat het de eerste letter van het Griekse Alfabet is. En omdat ik voel dat dit slechts het begin is. Het begin van vele nieuwe meubellijnen die nog zullen volgen…

Designmeubels met een eigen identiteit

Ik ontwerp en maak via Kodetimmerman.nl uiteraard ook meubels. Maar deze meubellijn vraagt duidelijk om een eigen identiteit. Vandaar dat ik naast kodetimmerman.nl ook gepimptemeubels.nl heb opgericht.  No-nonsense designmeubels in dezelfde herkenbare lijn en hetzelfde basismateriaal. Naturel of gepimpt met een dessin behang in iedere gewenste stijl.

Blijk van vertrouwen

De klanten van de eetkamerstoelen sprak dit concept zo aan, dat ze afzagen van de keuze voor de 5 onbehandelde eetkamerstoelen. En kozen voor de gepimpte versie: 5 design eetkamerstoelen in retrodessin. Een mooie start! Een blijk van vertrouwen. En een tevreden klant!

Mijn achtergrond

Ko Schoutens designer van gepimptemeubels.nl

Made in Canada

Mijn roots liggen in Canada. Ben daar geboren en getogen tot mijn 17. Ik belandde uiteindelijk in Nederland bij mijn Nederlandse familie. De taal sprak ik niet. Maar ik werkte graag met mijn handen. De stap naar een opleiding voor timmerman / meubelmaker was dus een vrij logische stap met mijn achtergrond.

Restauratie monumentale panden

Jarenlang timmerde ik voor particulieren. En ik maakte meubels. Met veel plezier werkte ik aan de restauratie van de St. Jan in Den Bosch en andere monumentale panden.

“Ik wilde mijn creatieve geest voeden”

Academie Industriële Vormgeving

Op mijn 28 besloot ik mijn creatieve en innovatieve geest te voeden. Ik begon aan de Academie Industriële Vormgeving in Eindhoven. Nu beter bekend als de Design Academy. Dat inspireerde me enorm. Ik heb in die tijd naast mijn opleiding heel wat kunstwerken gemaakt. Veel schilderijen, maar vooral ook veel 3D-objecten. Daarnaast maak ik zogenaamde  ‘Odd Originals’. Unieke meubeltjes die ik maak van materiaal dat voorhanden is.

Van vormgever, productontwerper naar standontwerper

Ik heb eerst een poos als productontwerper en vormgever gewerkt. Daarna jarenlang als standbouwontwerper. Eerst in loondienst bij een standbouwbedrijf. Later ruim 12 jaar met mijn eigen bedrijf ABC Design Expo: een ontwerp- en projectmanagement-bureau voor standbouw en beurspresentaties.

“Back to basic”

Van ratrace naar happy face

De standbouwwereld was uitdagend, internationaal, maar ook stressvol. Na jarenlange ratrace, snakte ik gewoon naar ‘back to basic’. Gewoon weer lekker met mijn handen werken. Mooie dingen ontwerpen en maken voor mooie mensen. Dat is mijn missie. Daar gaat mijn hart simpelweg sneller van kloppen. En daarom stop ik al mijn liefde en al mijn ervaring en creativiteit nu in gepimptemeubels.nl en kodetimmerman.nl.

Dus wil jij ook een designmeubel met een eigen identiteit?

Neem dan contact met me op. Dan kijken welke stijl bij jou past!!